Велосипеди 27.5 инча

  1. 530.00 лв.
  2. 740.00 лв.
  3. 740.00 лв.
  4. 565.00 лв.
  5. 565.00 лв.
  6. 490.00 лв.

Артикули 1-16 от 16

Велосипеди 27.5 инча

През последните години планинските велосипеди се обогатиха с електрически двигатели и повече движение на окачването. Но какво е 27.5“ велосипед? Какво означават тези числа? И кое е по-добро 27.5 срещу 29 ? 

Какво представлява 27.5 велосипед?

Велосипед, които са с диаметър приблизително 27,5 инча, обикновено се нарича 27,5 велосипед.
Велосипед 27,5 се вписва между традиционните 26-инчови колела и 29-инчови с още по-големи размери на колелата.
Въпреки че размерът на колелото влияе върху управлението и контрола, това не е единствената характеристика на дизайна, която отличава велосипеда 27,5 от по-малкия оригинален планински велосипед или по-големия 29er велосипед .
Велосипедите 27.5 се предлагат с оптимизирано задно окачване и по-къси вериги и тръбни стебла за по-лесно и плавно маневриране по пътеката.

За кои велосипедисти е предназначен велосипед 27.5 инча?

Велосипедите се използват от по-приключенски ездачи, които искат да слязат от павирани пътища и на пътеки в гористи местности, по скалисти терени и други предизвикателни пейзажи. Велосипедът 27.5 инча е специализиран планински велосипед, който пресича границата между нуждата от скорост и маневреност. Колелото 27.5 е предпочитан от много от днешните най-добри и по-украсени състезатели. 27.5 велосипед може да кара по-бързо от стандартните 26-инчови планински велосипеди, тъй като колелата са по-големи. В същото време е по-малък от 29er, следователно по-лесен за ускоряване и управление.Този размер идеален велосипед както за любители, така и за състезатели, в зависимост от дисциплината MTB и вашите лични силни страни и предпочитания.

История на велосипеда 27.5?

Като цяло разглеждан като компромис между стандартния 26-инчов планински велосипед и 29er , велосипедът 27,5 е представен на обществеността от известния дизайнер на велосипеди Кърк Паченти през 2007 г. Паченти търсеше начин да комбинира предимствата и характеристиките на двата налични размера на планински велосипеди в среден велосипед, за да създаде планински велосипед, който разделя разликата между управлението и скоростта. Новият дизайн успя да предложи на любителите на планинското колоездене трети избор, когато се отправят към пътеките. Велосипедът 27.5 започна да се налага през сезона за колоездене през 2010 г. Нино Шъртър постави колелото 27,5 на картата за състезателни велосипеди през 2012 г., когато спечели Световна купа в Южна Африка и спечели сребърен медал на Олимпийските игри в Лондон. След успехите на Шъртър, производителите започнаха да разработват още 27,5 опции за велосипеди, а повечето големи марки за планински велосипеди вече предлагат 27,5 велосипеди, които се използват както от любители, така и от професионалисти.

Как велосипедът 27.5 напредва през годините?

Дизайнът и производството на мотора 27.5 не са се променили много, откакто се появи на пазара преди повече от десетилетие. Въпреки това, Pacenti и други в бранша продължават да търсят начини за подобряване на производителността на 27.5 и други планински велосипеди. Инженерите и дизайнерите ще продължат да работят за подобряване на производителността и външния вид на 27.5 планински велосипеди. Все пак можете да очаквате велосипеда 27.5 да остане по същество същия дизайн, стил, с незначително увеличение на производителността за години напред.

Кои колоездачи трябва да използва 27.5 велосипед?

Планинските велосипеди с 27,5-инчови колела обикновено се използват за колоездачи, които са готови да пожертват максималната си скорост за пъргавина и гъвкавост на пътеката. Размерът и дизайнът на велосипедите 27,5 ви позволяват да променяте посоката и да ускорявате по-лесно, което го прави идеален за по-небрежно каране или състезателна пътека с много обрати, завои и вариации в пейзажа. Независимо дали сте със състезателен велосипедист или с велосипед любител на открито със склонност към предизвикателни пътеки за планинско колоездене, велосипедът 27,5 е офроуд велосипед, който се справя добре в скалистия терен.
Велосипедът 27,5 може да се удвои и като надежден градски транспорт, който може да маневрира през трафика плавно.

В какви състезания/събития се използват велосипеди 27.5?

Планинският велосипед 27.5 се използва на най-високите нива на състезания по планинско колоездене по целия свят, включително Олимпийските игри и световните шампиони на UCI.
Някои от най-забележителните победи са Миранда Милър и Лоик Бруни, които спечелиха с 27,5 велосипед на Световното първенство на UCI, и Нино Шъртър и Джени Рисведс, които взеха олимпийското злато през 2012 и 2016 г., съответно.