Биберони за шишета

  1. 20.90 лв.
  2. 21.90 лв.
  3. 20.00 лв.
  4. 8.90 лв.
  • 1
  • 2

Артикули 1-36 от 64

Биберони за шишета

Видове биберони

След избора на подходящо шишенце за хранене, идва време да се спрете и на подходящ биберон, който ще пасне на вашето бебе. Той трябва да бъде мек и с леко релефна структура, така че максимално да наподобява майчината кожа и да не изпада от устичката бебешко нанцето. По този начин ще се приспособите максимално лесно и бързо към преминаването към нов начин на хранене. Неговият естествен сукателен рефлекс ще му помогне да се храни винаги пълноценно.Когато избирате биберон, трябва да обърнете внимание на два фактора: размер и материал. Той трябва да бъде съобразен с възрастта на малкото човече и неговите предпочитания. Добре ще е, ако изберете анатомичен модел, който ще пусне млечното върху небцето и няма да му позволява да изтича към гърлото. Така ще спечелите риска от задавяне.

Видове, според размера:

  • 1 капка – предназначени за новородени бебенца, които се нуждаят от по-бавно хранене и в по-малко количество. Изработват се от много мек материал и са с една дупчица, която изпуска на капки бебешкото мляко. Предотвратяват появата на въздушни балончета и тяхното поглъщане, за да не се образуват колики.
  • 2 капки – за по-голямо бебе над 3+ месеца, които могат и искат да поемат по-голямо количество храна. Изработват се от мек материал и са с две дупки за мляко. Също така не позволява навлизането на въздуха и са създадени така, че постоянно да са пълни с мляко.
  • 3 и 4 капки – за дечица над 6+ месеца, които могат да съчат по-бързо и да поемат по-голямо количество мляко или течности.

Видове, според материала:

  • Каучукови – изключително меки биберони, които максимално се доближават до кожата на майката. Трябва да имате в предвид, че понякога имат малко по-специфичен вкус, който не винаги се харесва на бебенцата. Нужно е да се подменят по-често, защото не са толкова издръжливи и стават по-лепкави при захабяване.
  • Силиконови –по-издръжливи са от каучуковите, но са и малко по-твърди, което може да не пасне добре на бебето и неговото небце. Нямат никакъв вкус, а цветът им се запазва по-дълго.

Най-добрият избор обикновено ще го направи вашият малък палавник. Препоръчително е да закупите по една бройка и от двата вида материал в началото и да пробвате как бебчето ще реагира на тях. Така преди да започнете да се храните с шишенце, ще знаете какви са предпочитанията му. Същият биберон като материал можете да използвате и за залъгалка, но той трябва да бъде достатъчно голям, за да не може детенцето да го напъха целия в устичката си.

Поръчайте от Патиланци

В Патиланци предлагаме пълна гама от и видове размери биберони, за да отговорим на нуждите на вашето новородено детенце по време на хранене. За момиченца и момченца, от каучук и силикон, доказани производители като Chicco, Philips Avent, Kidsme, Medela, Mebby, Nuvita и редица други.
Когато разберете предпочитанията на вашия мъник, в patilanci.bg ще намерите и комплекти, които включват всички необходими шишенца за хранене, различни размери биберони и допълнителни аксесоари, които ще ви помогнат по време на хранене: залъгалки, стерилизатори, четки за почистване и още много.Всички продукти са произведени с изключителна прецизност и внимание към детайла, така че да са максимално удобни и безопасни за ползване от малки деца.