Дървени бебешки играчки

  1. Детски дървен пристанищен кран | PAT38739 Детски дървен пристанищен кран | PAT38739
    Нов
  2. Детски дървен Сет Град  | PAT38735 Детски дървен Сет Град  | PAT38735
    Нов
    37.00 лв.
  3. Детски дървен джип Animal | PAT38733 Детски дървен джип Animal | PAT38733
    Нов
    40.00 лв.
  4. Детска дървена ферма Судоку | PAT38729 Детска дървена ферма Судоку | PAT38729
    Нов
    25.00 лв.
  5. Детски четворен вертикален шах | PAT38728 Детски четворен вертикален шах | PAT38728
    Нов
  6. Детски дървен календар с месеци | PAT38726 Детски дървен календар с месеци | PAT38726
    Нов
  7. Детска дървена кула с топче TK735N | PAT38716 Детска дървена кула с топче TK735N | PAT38716
    Нов
  8. Детски дървени зеленчуци за рязане | PAT38711 Детски дървени зеленчуци за рязане | PAT38711
    Нов
  9. Бебешка играчка Дървена лодка Noah | PAT38707 Бебешка играчка Дървена лодка Noah | PAT38707
    Нов
  10. Детски дървени плодове за рязане | PAT38704 Детски дървени плодове за рязане | PAT38704
    Нов
  11. 11.80 лв.
  12. 7.20 лв.

Артикули 1-36 от 790

Дървени бебешки играчки

Защо дървени играчки?

Всяка година се разработват много нови играчки както за забавни, така и за образователни цели. С толкова много възможности за избор, не е чудно, че родителите се затрудняват да изберат най-доброто. Играчките за малки деца и деца в предучилищна възраст може да са сложно проектирани и модерни, но също така трябва да бъдат издръжливи и безопасни..

На пазара има огромно количество пластмасови играчки. Те често се предлагат в много вариации и са лесно достъпни в магазините, което е една от причините, поради които дървените играчки могат да бъдат пренебрегнати.

Защо трябва да разгледате традиционните дървени играчки? Ето само някои от многото причини.

Предимствата на дървените играчки 

  • Дървените играчки са безопасни за околната среда. 

Дървените играчки обикновено се доставят от устойчиво дърво, което ги прави по-приятелски вариант от техните пластмасови колеги. Дървесината е рециклируема, биоразградима и възобновяема субстанция. Те могат да бъдат оцветени с безтоксични пигменти.

  • Дървените играчки предлагат отлична образователна стойност. 

Тъй като дървените играчки не се доставят с електронни части или гласове, които дават инструкции как да ги играят, децата често са оставени на произвола на собствените си устройства, постепенно развивайки своите умения за разсъждение, умения за решаване на проблеми, координация на ръцете и очите и фини двигателни умения. Класически дървени играчки като конструктори, пъзели и строителни блокчета също могат да се използват, за да помогнат да научите децата си да започнат да броят и разбират числа.

  • Дървените играчки имат класически вид и тактилно усещане. 

На децата им е интересно да играят с играчки с различни текстури, форми, размери и тегло. Пластмасовите играчки не винаги предлагат същото сетивно изживяване, което имат дървените играчки.

Можете дори да го почувствате сами. Добре изработените играчки имат определено усещане при докосване. Техните пластмасови колеги често се чувстват твърде обикновени и лъскави.

Тъй като дървените играчки имат малко тегло и тактилно усещане, децата могат да играят с тях и да са наясно какво всъщност правят. Това всъщност е много важно за деца със забавено развитие на фините двигателни умения или сензорни нарушения. Тактилният компонент на дървените играчки позволява на децата да полагат повече усилия и да мислят повече, докато играят.

Вземете например дървена играчка кола. Може да не се движи толкова гладко като метална или пластмасова играчка, което принуждава децата да прилагат малко физическа енергия, за да я накарат да се движи.

  • Дървените играчки могат да развълнуват въображението. 

Пластмасовите играчки са носители на напредъка в технологиите. Съвременните играчки често имат LCD екрани, свирки, цветни бутони, активирани звуци, звънчета и др. Тези характеристики могат да превъзбудят децата.

Когато става въпрос за учене, поддържането на простото е добър начин. Дървените играчки нямат ненужни звуци или приставки, осигурявайки празен лист, на който децата могат да играят, използвайки своето ярко въображение.

  • Дървените играчки насърчават социалното взаимодействие. 

Играта с компютърни игри или лаптопи играчки може да бъде увлекателна и образователна, но обикновено е самотна дейност, която не насърчава взаимодействието с другите. Дървените играчки, от друга страна, могат да помогнат за култивирането на чувство за комуникация, взаимодействие, сътрудничество и синергия между децата.

Дървените играчки са освободени от разсейването, което имат много пластмасови играчки, като насърчават децата да взаимодействат с тях, като издават различни шумове, звукови ефекти или гласове. Те могат да направят това сами или да играят заедно с други. Тъй като дървените играчки могат да разпалят творческото въображение и чувството за ролева игра на детето, това ще помогне за развитието на социалното и пространствено съзнание на вашето дете.

  • Дървените играчки са издръжливи и  дълготрайни. 

Факт е, че децата са много груби с играчките си: всички те в крайна сметка биват удряни, хвърляни наоколо или изоставени, когато загубят интерес. Пластмасовите играчки често могат да се счупят, докато тези с аудио-визуални или цифрови аспекти може да не функционират или да остареят. Дървените играчки, от друга страна, могат да понесат доста удари, но все пак могат да бъдат предадени на следващото поколение.

Повечето дървени играчки са изработени от масивно дърво, така че е доста трудно да ги повредите напълно, освен вдлъбнатини и драскотини. Ако се замърсят, можете лесно да ги почистите и да ги подготвите за следващото време за игра. Така че, ако обмисляте да инвестирате в играчки, които можете да предавате от едно дете на друго, никога няма да сбъркате с дървените играчки.

  • Дървените играчки са безопасни. 

Факт е, че повечето пластмасови играчки могат лесно да се откъснат или да се счупят, оставяйки малки части, които децата могат да погълнат, или остри ръбове, които могат да порязват кожата им. Малките деца често слагат много неща в устата си и това е изключително опасно.

Тъй като играчките от масивно дърво са издръжливи и дълготрайни, те не могат лесно да се счупят. Освен това, дървените играчки могат да направят връзка с природата чрез тактилни усещания, подобрявайки физическото, емоционалното и психическото благополучие на детето.

С широката гама от дървени играчки, налични на пазара днес, децата и родителите могат допълнително да изследват света на играта и да се насладят на предимствата заедно!

Разгледайте и изберете

Ако търсите уникално проектирана гама от играчки, които биха харесали както децата, така и родителите, вижте в Patilanci.bg . Благодарение на нашият всеотдаен и трудолюбив екип, вие можете лично да изпитате тяхното обслужване на клиентите и да се насладите на висококачествени играчки на разумни цени!