Дървени влакове

  1. 38.80 лв.

Артикули 1-36 от 108

Дървени влакове

Предимства на играта с влакове

Това е може би най-харесваната дървена играчка от децата. Многото са предимства на играта с детски дървени влакчета, които надхвърлят простото забавление. Детските влакчета предоставят на вашето дете възможност да се забавлява и да развива своите комуникационни и взаимодействащи умения, като същевременно се наслаждава на бутането на лубимото си дървено влакче около релсата, която то е сглобило с огрмона любов.

Начини да използването на  дървените влакчета с релсси , за да научите детето си на различни умения

  • Разпознаване на предмети:Скрийте влака и придружаващите го комплекти из стаята и помолете детето си да намери конкретен предмет (напр. мост, карета, дървена релса, дървения локомотив).

Речник: Насърчете детето си да назове даден предмет, преди да му го дадете и да говори за различните части във влака (напр. колела, двигател) и в комплекта (напр. мост, платформа, гара, планина).

  • Следващи инструкции: Дайте на детето си инструкция, която да следва в зависимост от тяхното ниво на умения (т.е. за 1-2 годишни: инструкция от едно ниво като „Къде е влакът ?“, „Направи влака да спре “; за 2-3 годишни: Инструкции от 2 стъпки като „Сложете влака на моста “; за 3-4 годишни: инструкции от 3 стъпки като „Дайте ми влака, каретата и знака за спиране “ ). 

Завой: Насърчавайте детето си да се редува в движението на дървеното си влак около релсата (напр. „Моят ред“, „Вашият ред“).

  • Броене: Насърчете уменията за броене, като помолите детето си да преброи броя на парчетата на дървения си влак на релси, вагоните във влака или броя на колелата в локомотива, вагоните и цялостната композоция.

Искане: Поставете релсата и частите на вагона пред детето си. Насърчете ги да поискат като използвате пълна фраза/изречение (напр. „Искам дървен вагон/влак, моля”).

  • Граматика: Насърчете детето си да ви каже конкретни елементи от влака. Номерирахте вагоните и имате дървен влак с цифри, койото може да бъде "преброен"

Местоимения „моят“, „твоят“, „той/тя“, „неговият/нейния“:„Това е моят влак“, „Това е вашият влак“, „ Той/тя качи влака на релсата“.

  • Концепции, включително:

включване/изключване; под/над: Помолете детето си да постави предмети на определени места (напр. „Сложи влака на релсата“; „Свалете човека от влака“) или коментирайте какво прави детето с влака (напр. „Влакът тръгна над/под моста”).

Използвайте понятия, свързани с движението на влака, когато играете (напр . бързо/бавно; спиране/тръгване ).

първи/среден/последен: Ако имате няколко вагона за влака, направете дълъг влак и говорете кой вагон е първи/среден/последен .

прилагателни (напр. дълъг/къс; кръгъл; права/извита): Коментирайте как изглежда готовият коловоз, когато детето играе (напр. „Направихте кръгъл коловоз“) и използвайте описващи думи, когато говорите за комплекта на влака (напр. „Имам дълъг зелен влак“; „Този ​​релсов път е прав/извит “).

  • цветове: Развийте разбирането на детето за цветовете. Насърчете детето си да групира елементи, които са от един и същи цвят (напр. червени влакови коловози, сини вагони).
  • Умения за игра с въображение: Помогнете на детето си да използва комплекта влак, за да разшири въображението си. След като железопътната линия е построена, моделирайте и разширете техните последователности на възпроизвеждане (напр. „Първо вземете влака през моста, след това спрете на платформата“). Използвайте елементи, които идват с комплекта на влака, и ги поставете около релсата (например дървета, знаци, гара, сгради) или използвайте въображението си! Насърчавайте детето си да разиграва сценарии като спиране на влака, когато става въпрос за знак „стоп“. Също така, изиграйте последователности от реалния живот, включващи пътуване във влак, и моделиирайте това, като използвате играчки/персонажи.
  • Голям интерес: Редица деца, особено с диагноза аутизъм, имат силни интереси към определени играчки като дървени влакчета. Ако имате комплект влак, използвайте тази дейност в своя полза, за да помогнете на детето си да научи и използва езика в играта (вижте горните елементи). Въпреки това, ако смятате, че детето ви може да бъде „обсебващо“ на моменти и „само“ иска да играе с влакчетата си, наложете определени правила и граници, за да развиете неговата гъвкавост. 

Например:

  • Настройка на границите: Задайте ограничен период от време, през което детето ви може да играе с дейността (напр. 10 минути).
  • Използвайте дейността като мотивиращ инструмент, за да насърчите детето си да изпълнява други задачи, които го интересуват по-малко (напр. Първо попълнете пъзела, след това можете да играете с влака)
  • Когато детето ви играе с дървен влак, постепенно въвеждайте други играчки (напр. дървени коли, дървени фигурки) в игровата последователност. Моделирайте и насърчавайте подходящи игрови последователности (напр. колата и влака на състезание, фигурките, които слизат от влака и след това се прибират с колата) и се надяваме, че това ще развие интереса на вашето дете към други играчки.

Как е полезно това?

Използването на забавните идеи над комплекта за детски влак може да научи децата да подобрят играта си, социалните взаимодействия, обръщането, вниманието и слушането, както и разбирането и използването на езика. Това са някои от уменията, необходими за случайни грижи, любезност и училище. Децата обичат да играят с дървени влакчета от поколения. Разбира се, играта с играчки е чудесен начин децата да се отпуснат, да използват въображението си. Но играта е много повече от просто забавление. Играта е начинът, по който децата се учат. Сглобяването на парчета от дървена железопътна линия изисква координация между ръцете и очите и фини двигателни умения. Но повече от това детето ви трябва да планира къде ще отиде всяко парче, трябва да избягва мебелите, да се увери, че пистата е гладка, да избере правилните парчета от пистата, за да може да включва мостове, тунели и железопътни прелези.

По този начин децата не само се забавляват, но и практикуват жизненоважни умения, от които ще се нуждаят в по-късен живот. Те се учат да решават проблеми, трябва да използват предвидливост, търпение и опити и грешки, за да изградят перфектния път. И те научават, че има множество решения на проблема, който се опитват да решат.

Основни предимства на играта с комплекти влакове

Ето само няколко причини, поради които може да искате да инвестирате в дървен комплект влак за вашето дете.

  • Фини двигателни умения. Развитието на добри фини двигателни умения в ранна възраст е изключително полезно за развитието, тъй като това са уменията, от които се нуждаете за писане, рисуване, връзване на връзките на обувките и използване на нож и вилица. Сглобяването на релсите, тегленето на влаковете и управлението на мостове е чудесно за фината моторика и можете да добавите допълнителни елементи като хора, сгради и животни, за да увеличите използването на фините двигателни умения.
  • Разрешаване на проблем. Децата се учат да изграждат коловоз чрез опити и грешки, като измислят как да направят кръгова писта, която влаковете да могат непрекъснато да се въртят. Тази способност да виждате А и да го свързвате с Б е умение през целия живот, но все пак трябва да се научи и практикува.
  • Речник и комуникативни умения. Играта с влакчета може да бъде наистина полезна за речника и комуникационните умения на вашето дете. Играта на преструване не само подобрява речника чрез описанието и разказването на истории. Но децата също научават ценни умения за секвениране, докато играят.
  • Изучаване на понятия. Има много концепции, които децата ви могат да научат, докато си играят с влакчета. Можете да говорите за миналото, бъдещето и настоящето. Научете повече и под, през или около, наляво и надясно и броене.
  • Креативност и въображение. Красотата на комплекта дървен влак е, че децата могат да го настройват по различен начин всеки път, когато играят. Влаковите комплекти също са идеални за разказване на истории с въображение и могат да се комбинират с много други играчки за часове игра в малък свят.
  • Груби двигателни умения. Това може да не е умението, за което първо се сещате, когато се сетите за комплекти влакове, но децата също трябва да придобият пространствено съзнание и да научат колко място заемат самите, за да играят успешно, без да счупят релсите. Има и много приклекване, пълзене, лежане на пода и прекрачване на неща, свързани с добра игра на влакове.

Защо да купим от online Patilanci.bg?

Дървените влакове помагат за двигателното и речево развитие на малчугана. Ние от Патиланци силно вярваме в качествата на всяко детенце. Поради тази причина влагаме много старание за продуктите от тази категория. В нашия онлайн магазин за дървени играчки си сме подбрали и много видове влакове. Ние предоставяме един чудесен вариант за занимание вкъщи, за вас остава само да изберете любимият дървен влак и да го поръчате.