Приложни изкуства за деца

  1. 1.50 лв.
  2. 1.50 лв.
  3. Детски комплект Мъниста | PAT38107 Детски комплект Мъниста | PAT38107
    Нов
    13.90 лв.
  4. 103.50 лв.
  5. 119.50 лв.

Артикули 1-36 от 1690

Приложни изкуства за деца

Как можете да развиете творческите способности на вашето дете с помощта на творчески игри?

Както всяка майка знае, е трудно да задържи детето си концентрирано за дълъг период от време. Децата имат изключително малък обхват на внимание, което затруднява техните родители да бъдат спокойни. Особено полезно е да имате „в ръкава“ някои занимания за вашето дете, ако желаете малко време за себе си и междувременно искате да помогнете на детето си да се подобри.

Дейностите с който ще се захване детето трябва да се избират много внимателно, тъй като тяхното интелектуално развитие зависи пряко от това, което правят през годините. Упражнение, което може да работи на мозъка и интелектуално стимулира детето, може да има показателен ефект върху неговото развитие. Затова е наложително родителите да избират с голямо внимание дейностите, които децата им извършват.

Изкуствата и занаятите помогнат на децата да изразят себе си и да развият своите умения и интереси. Освен това ги вдъхновява да мислят творчески и им осигурява пространство да се разхвърлят. Но най-важното е, че това е възможност да се забавляват, да използват въображението си и дори да създадат нещо полезно!

Изкуства и занаяти:

  • Рисуването и чертаенето са едни от занаятите които правят децата ни умни, силни и уверени в себе си. Защото творчеството и развитието на детето са много тясно свързани. 
  • Децата, които рисуват, се развиват допълнително- Всичко започва с рисуването. Първите опити за кално боядисване с каша са необходима стъпка за развитие, дори и да подлудява майките и татковците. Бебетата вече тренират своята мобилност и себеизразяване при разпръскване на течности. Така че не се ядосвайте твърде много за първите детски рисунки върху дивана или масата.
  • С всеки месец децата увеличават способностите си. Към края на първата година от живота малките деца вече могат да държат молива с юмрук . А драскащите детски рисунки, които се създават оттук нататък, имат значение.Резултатът засега не е важен. Ще отнеме малко време, докато детето осъзнае, че има връзка между движенията и резултата на хартията.
  • Децата, които рисуват твърде малко, се затрудняват : информацията, която са възприели с очите си, е трудно да се възпроизведе в движение. Рисуването е напълно индивидуално. Вашето дете рисува само за себе си. Няма правила. Всичко е за радост, цвят и собствената му фантазия. Затова: Подкрепете своя малък художник! Помогнете му да намери своя собствен израз в рисуването. Не се намесвайте, ако къщата е крива, слънцето е червено и цветята са по-високи от дърветата. Всичко има смисъл за вашето дете. Детските рисунки са дълбоко креативни! И децата, които рисуват, са щастливи!
  • Чрез моделиране децата могат да изпробват нови материали по различни начини и да направят нещо от нищото – творческа игра в най-добрия случай. Трябва да мислите в три измерения, да броите, да вземете предвид ъглите, да работите с различни форми – супер математически умения се превръщат в практически действия. Понякога трябва да решавате проблеми и може да работите като екип.Всичките са наистина страхотни умения за развитие на децата.

Ако искате детето ви да има хоби, което ще има положително въздействие върху развитието на характера и умственото му израстване, помислете да го научите как да шие. Освен че им позволява да шият копче, да поправят играчките си или да направят хубав и оригинален подарък за някого, шиенето може да им осигури образователни, физически и умствени ползи по интересен и забавен начин. Освен това то може да се превърне и в ценно умение в живота им, което ще се окаже полезно, чак до зряла възраст и по-нататък.

Ползи от творческите игри:

  • Ще развият финни двигателни умения;
  • За изграждане на самочувствие и увереност в своите умения;
  • Ще се научат как да бъдат търпеливи;
  • Да следват инструкции;
  • Творческата игра ще ги накара да използват въображението и креативността си.

Защо да купим от online Patilanci.bg?

Творческите игри дават много полезна образователна информация и помагат за аналитичните способности на вашите деца. Представете си как детето ви открива нови неща , забавлява се и става все по самостоятелно. Ние от patilanci.bg силно вярваме в креативните качества на всяко дете. Всички от екипа на Патиланците обожаваме продуктите в тази категория, защото във всеки от нас е останало детето, което обожава творческите игри. А какво ще кажете за класическата черна дъска, на която то ще се учи да изписва буквите, или пък да рисува. В каталога си сме подбрали и много продукти за рисуване и моделиране. Също така ви представяме играчки за шиене и практикуване на хобито на вашето дете. Ние предоставяме един страхотен вариант за занимания вкъщи, за вас остава само да изберете коя е вашата игра и да я поръчате.