Семейни настолни игри

  1. Детски комплект Шах Оцвети и играй | PAT38953 Детски комплект Шах Оцвети и играй | PAT38953
    Нов
  2. Детско дървено домино | PAT38721 Детско дървено домино | PAT38721
    Нов
    47.00 лв.
  3. 43.40 лв.
  4. 54.90 лв.
  5. 19.90 лв.
  6. 28.80 лв.

Артикули 1-36 от 143

Семейни настолни игри

Защо да играете настолни игри е толкова добро за децата – и как да ги накарате да се присъединят


Ако децата ви прекарват твърде много време онлайн, експертите предлагат да ги съберете за игра със семейството.
Ако си родител, който би искал да прекарва повече време с децата и отчаяно иска те да се взират в екраните малко по-малко, може да има начин да се справиш и с двете – като играем заедно настолни игри.
Ползите от настолните игри са широкообхватни; позволяване на родителите да водят така необходимите разговори с децата, както и развиване на междуличностните умения на децата и повишаване на увереността и когнитивните способности. Това е печеливша!
Настолните игри обединяват хората и помагат на родителите да си върнат семейното време. Чрез игрите родителите могат да създадат страхотен офлайн свят, който ще възстанови баланса, ще задълбочи взаимоотношенията, ще развие умения и ще създаде споделени, дълготрайни спомени“.


Представили сме няколко от многото предимства на играта на настолни игри и предлагаме как родителите могат да накарат децата да ги играят...

  1. Отдалечават децата от екраните: Родителите винаги търсят начини да заемат децата си офлайн. Настолните игри задоволяват желанието ни да играем, без да се взираме във видео игра.
    2. Децата могат да видят как родителите играят: За родителите е лесно да се захванат с това, което трябва да се направи и да забравят да се забавляват заедно. За децата е важно да виждат как родителите си играят. Играта трябва да бъде нормална част от живота, както за възрастни, така и за деца.
    3. Той моделира подходящо поведение: Родителите, които са смирени в победата и весели в поражението, демонстрират голямо спортно майсторство. Редовното хвалене на умни избори на друг играч нормализира положителните нагласи.
    4. Игрите помагат на децата да се учат от провала: Настолните игри ни предоставят платформа да се проваляме многократно. Залозите са ниски; няма значение дали ще загубим. Когато децата се чувстват по-удобни с провала, те се учат от него. Един играч може да анализира какво е довело до неговата смърт и защо друг играч триумфира. Децата започват да научават за въздействието на собствените си решения, но в безопасна среда.
    5. Развива социални умения: Децата се учат как да се редуват, да бъдат търпеливи, да работят като част от екип, да преговарят, да правят компромиси, да съобщават идеи, да поемат рискове, да следват правила и указания и да управляват ограниченията.
    6. Те подобряват ученето: Играта на игри подобрява паметта и когнитивните умения, увеличава скоростта на обработка, развива логиката и разсъжденията, подобрява критичното мислене, засилва пространственото мислене, подобрява вербалните и комуникационните умения, повишава вниманието и концентрацията, учи решаването на проблеми, развива увереност и подобрява вземането на решения.
    7. Има семейно равенство: родителите обикновено вземат решения за останалата част от семейството, но всички играчи са равни в настолна игра. Постига се временен баланс и това може да бъде освобождаващо за децата.
    8. Имате споделен опит: Играта на настолни игри обединява семействата. Добрите настолни игри предизвикват всякакви емоции; щастие, напрежение, интрига, страхопочитание, доверие, очакване и изненада. Нашите емоционални реакции ни свързват с играта, преживяването и хората, с които играем.
    9. Те са начало на разговор: бърборенето на масата се прелива в анализа след игра. Страхотните преживявания действат като отметки в съзнанието ни, давайки ни спомени, за да си говорим отново и отново.
    10. Има ниска лента за влизане: Всеки може да получи игра и бързо да се научи да играе. Не се изискват специални умения, знания или оборудване. Настолните игри са евтини и размерът на преиграваемостта компенсира всяка първоначална инвестиция.
    11. Подобрява семейните отношения: Когато играят игри, играчите се фокусират един върху друг, но в рамките на безопасността на структурата на играта. Взаимодействието се увеличава и играчите трябва да комуникират ефективно, за да постигнат целите си. Настолните игри дават възможност на семействата да се видят в различна светлина.
    12. Игрите могат да помогнат за подобряване на информираността, вниманието и уважението: Чрез игрите научаваме въздействието, което нашите действия имат върху другите. Играчите се научават да слушат наистина, за да получат информация за другите. Тонът на гласа дава индикации за това как се чувства играчът, а езикът на тялото дава микро-улики за техните възможни игри и стратегия.
    13. Има ползи както за физическото, така и за психическото здраве: Играта предизвиква смях и намалява стреса, засилва имунната система и понижава кръвното налягане. Настолните игри ни помагат да избягаме от тревогите и да се съсредоточим върху нещо друго. Те внасят баланс и ни помагат да се отпуснем. Тийнейджърите може да искат да прекарват много време в стаята си, но отделянето на време за игра заедно намалява изолацията.

• Как да насърчим децата да играят настолни игри
Да убедите децата да играят настолни игри с вас, да играят сами или с друг възрастен първоначално и да се настроите да бъдете разкрити. Покажете своя ентусиазъм за играта – съсредоточете се върху играта и умишлено игнорирайте децата си за малко. Ще се изненадате колко очаровани ще бъдат те от това, което правите.
• Комбинирайте храна и игри заедно:
Преносимите, бързи игри могат да прекъснат дигитално обсебеното дете. Не питайте, просто започнете да играете и вижте какво ще се случи. Ако се опитате да постигнете споразумение относно играта и консенсус за това коя игра да играете, вероятно никога няма да започнете. Раздайте карти с вечеря – примамете ги с храна и ги хванете с игра.
• Превърнете вечерта на играта в ритуал:
Създайте семейни ритуали около игрите. Запасете се със специални вечерни игри, удряйте мелодии и създайте среда, която кара децата ви да се чувстват сякаш принадлежат.
• Поканете гости:
Помолете приятелите и семейството си да се присъединят към вас за игрална вечер и поканете хора, които децата ви уважават.

Разгледайте внимателно и изберете


Ако търсите интересни, забавни и задържащи вниманието на децата игри, тук сте на правилното място. Предлагаме игри който са интересни и за родителите. В нашия сайт можете да намерите настолни игри за всякаква възраст. В каталога си предлагаме различни настолни семейни игри: призраци, коатъл, каруба, прехода, пандемия, какао и много други интересни, разнообразни и примамливи игри. Ние предоставяме един чудесен вариант за занимание вкъщи за сплотяване на семейните отношения.