Активна гимнастика и постелки

  1. 89.90 лв.
  2. 75.00 лв.
  3. 77.00 лв.
  4. 79.00 лв.
  5. 39.00 лв.

Артикули 1-36 от 136

Активна гимнастика и постелки

Какво е активна гимнастика за бебета? 

Като цяло това е мека постелка с две арки, които поддържат играчки, които висят над главата. Някои имат светлини, музика, безопасни за бебето огледала, пиана, активирани с удар, възглавници за коремче и/или различни текстурирани материали, докато други осигуряват просто и безопасно място за бебето да лежи, гледа и играе.Те могат да се използват от деня на раждането на вашето бебе до пълзенето.

Бебешките активни гимнастики вероятно са най-универсалните бебешки продукти. И не само, че могат да се използват по различни начини, те също носят със себе си няколко важни предимства за развитието.

  • Когнитивни ползи:

Бебешките активни гимнастики позволяват на вашето бебе да научи основите на причината и следствието. Между около 6 седмици и 4 месеца бебетата участват в нещо, което се нарича „първични кръгови реакции“. Това означава, че се научават да повтарят действие, което първоначално са извършили случайно (като „случайно“ удряне на играчка). Тогава между около 4-8 месеца бебетата започват умишлено да инициират тези действия и да ги повтарят, защото намират за забавни! Тези действия се наричат ​​„вторични кръгови реакции“. Някои примери включват хващане, дърпане или ритане на играчка, за да я накарате да светне или да издава звуци. Това умение е важно, защото е началото на логиката и разбирането на причината и следствието.

  • Ползи във визуалното възприятие:

 Бебетата се раждат доста близо до нормалноро зрение, което означава, че далечните обекти са замъглени. Те могат да възприемат обектите най-ясно, когато са на около 20-30см от лицето си, а фитнес залите за бебета са настроени перфектно, за да се приспособят към развиващите се визуални перцептивни умения на новороденото. Новородените бебета предпочитат и могат най-добре да виждат лица, така че не забравяйте да прекарате много време лице в лице с вашето малко дете! Следвани от предмети със силно контрастиращи цветове. Много активни гимнастики вземат това предвид, като предлагат постелки и висящи играчки с ярко контрастни цветове. Бебетата започват да развиват възприятие за дълбочина около 4-месечна възраст.

  • Ползи в уменията за схващане и достигане:

Когато бебетата се раждат, техните умения за хващане и достигане са доминирани от рефлекси, което означава, че те автоматично реагират по определен начин, когато са стимулирани и всъщност нямат никакъв контрол върху това. Например, новородените демонстрират „рефлекс на дланта на хващане“ и рефлекторно хващат всичко, което е докоснало дланта им. Това означава, че новородените могат да хванат дрънкалки или пръстени, висящи във фитнес залата за бебета, докато се научават да държат предмети, развиват визуално разбиране за това, което държат, и изграждат разбиране за причината и следствието, докато мърдат и разклащат играчките. На около 5 или 6 месеца бебетата трябва да започнат да хващат предмети в залата за игра на бебета доброволно, а не рефлексивно.

  • Ползи в самосъзнанието:

Много бебешките активни гимнастики вече са оборудвани с малко, нечупливо огледало, така че бебетата да могат да прекарват време, гледайки се в огледалото. Бебетата са склонни да се забелязват в огледалото около 3-5 месечна възраст (гледат го, посягат към него). Те могат първо да се усмихнат в огледалото между около 5-8 месеца и след това могат игриво да реагират на огледалния си образ, като се смеят, потупват или правят гримаси в огледалото около 6-9 месеца. Всички тези умения са важни за развитието на самосъзнанието, а бебешките активни гимнастики зали предоставят на бебетата възможност да практикуват тези умения.

В допълнение към всички изброени по-горе предимства за развитието бебешките активни гимнастики са страхотни, защото
те са лесни за почистване и могат да се хвърлят при пране те са преносими и могат лесно да бъдат сгънати и взети със себе си в къщата на приятел/член на семейството.

Какво да прегледате, когато купувате активни гимнастики за игра на бебета:

Ако вече имате бебешка активна гимнастика и тя няма контрастни цветове, всичко е наред - просто поставете свои собствени играчки там, за да отговорите на визуалните нужди и нуждите за развитие на вашето бебе. Както при другите бебешки продукти, не забравяйте да наблюдавате бебето си, докато е във бебешките активни гимнастики. 

Защо да ни се доверите?

На сайта ни Patilanci.bg можете да се докоснете до най-различни активни гимнастики с иновативен и цветен дизайн. Наблегнали сме, на това което се харесва на малките деца – контраастни цветове, различни форми със съпътстващи ги различни звуци. Помислили сме и за спокойствието на техните родители като предлагамедълги часове на занимание и интерес на малчуганите към играчките им. Потърсете ни ако имате някакви въпроси. Стремим се, да осигурим вашето спокойствие и комфорт, като ви даваме възможност да поръчате онлайн, всичко от което имате нужда, за развитието и забавлението на малките пакостници.