Колела 20 цола

  1. Детски велосипед Alloy 20 Special мента | PAT38501 Детски велосипед Alloy 20 Special мента | PAT38501
    Нов
  2. 380.00 лв.
  3. 516.00 лв.
  4. 520.00 лв.
  5. 554.00 лв.
  6. 520.00 лв.
  7. 339.99 лв.
  8. 339.99 лв.
  9. 375.30 лв.
  10. Велосипед 20“ Flash зелен | P1438747 Велосипед 20“ Flash зелен | P1438747
    Няма наличност!
  • 1
  • 2

Артикули 1-36 от 49

Колела 20 цола

20-инчовите велосипеди са склонни да отбелязват този преход от стартер с една предавка към „пораснал“ велосипед със скорости.
Това означава, че когато купувате детски велосипеди 20" , има повече неща, за които да мислите, отколкото преди.
В тази статия споделяме с вас някои най-добри съвети, за които да помислите, преди да купите на детето си следващото му колело, и нашите препоръки за най-добрите 20-инчови велосипеди.

Какво е детски велосипед 20 инча?

За тази статия ние се фокусирахме върху висококачествени, леки 20-инчови колела, които са чудесен избор, ако детето ви кара колело – те ще се представят добре както при каране на асфалт до училище, така и на чакъл и трева, останалото на времето.
Всички представени велосипеди имат плоско кормило и широка гама от лесни за използване предавки (т.е. трябва само да сменяте предавките с една ръка) за справяне както с равен, така и с хълмист терен.
Те са леки (предимно под 10 кг) – толкова забавни за каране на дете – и ако се грижат правилно, трябва да могат да бъдат предадени на брат или сестра или продадени, за да възстановят част от разходите за покупка.
Всички превключватели на скоростите на велосипедите, които препоръчваме, са подходящи за малките ръце на 6-годишно дете, но общото правило (за всички велосипеди, не само за детските велосипеди) е колкото по-скъпи са компонентите , толкова по-лесно ще бъде сменена предавката. Някои велосипеди използват въртящ се захват на кормилото, за да сменят предавката, други използват спусък с палец. Ако е възможно, накарайте детето си да опита и двете и вижте кое намира по-лесно за работа. Винаги можете да накарате местния магазин за велосипеди да ги смени, ако е необходимо.

За каква възраст е велосипед 20 инча?

20-инчовите велосипеди се различават значително по размерите си, а някои марки дори имат няколко размера на рамката, така че има нещо за по-ниски и по-високи деца, готови да преминат на първия си велосипед с предавка.
Някои имат вътрешен крак до 47 см, въпреки че повечето започват от около 52 см.
Това приблизително се равнява на възраст между 6 и 7 години, но някои 5-годишни деца може да са готови да преминат до този размер на колелото. Всеки 20-инчов детски велосипед с колела има различна геометрия, така че сме предоставили измерванията, споделени с нас от производителя. Моля, измерете внимателно детето си и, ако е възможно, пробвайте да карате колелото, ако се притеснявате, че няма да пасне – не купувайте колело, което е твърде голямо за него, тъй като няма да му е приятно да го кара, освен това може да бъде опасно. От балансиращи велосипеди за най-малките колоездачи до младежки планински велосипеди с предно окачване, има много опции за две колела, достъпни за младите колоездачи. Но с толкова много висове велосипеди за избор, как да стесните търсенето си? Ще ви преведем през процеса на намиране на правилния велосипед за вашето дете.
Най-добрият признак кой размер е подходящ за вашето дете е колко удобно се чувства на велосипеда.
За да получите правилната форма, винаги е най-добре детето да изпробва няколко велосипеда лично. По този начин те могат да седят на седалката, да хванат кормилото, да тестват спирачките и да завъртят педалите, за да се уверят, че пасва и могат удобно да карат. Ако не можете лично да определите размера на велосипед, все още е възможно (макар и малко по-трудно) да го намерите онлайн, като вземете измерванията на детето и ги сравните със спецификациите на велосипеда.

Какъв размер велосипед се нуждае от детето ми?

Първото нещо, което трябва да знаете, когато търсите детски велосипеди, е, че за разлика от велосипедите за възрастни, те се измерват с размера на колелото, а не с рамката. Най-често срещаните детски велосипеди започват от 12-инчови колела и преминават до 24-инчови колела. След това по-големите деца имат възможност да избират колелета за възрастни, които започват от 26” колела. Размерът на колелата обаче е само една отправна точка, която трябва да вземете предвид, когато търсите детски велосипед. Имайте предвид, че възрастта не е основен определящ фактор при оразмеряването на велосипед за дете поради разликите във височината, торса и краката на децата в рамките на възрастовата група. Велосипед, който може да пасне на едно 7-годишно дете, може да е твърде голям за друго 7-годишно с по-къси крака. Също така, велосипедите с колела с еднакъв размер също могат да варират между производителите на велосипеди.

Особено важно е да купите велосипед, който пасва добре сега, а не такъв, който е твърде голям и в който могат да пораснат. Велосипедът с подходящ размер ще бъде по-лесен за управление от децата, много по-безопасен и по-забавен за каране.
След като имате приблизителна представа за размера на колелото, от който се нуждаете, накарайте детето да изпробва няколко велосипеда.

Какво да търсите, когато детето ви пробва нов велосипед?


     1. Колко е високо детето (или колко дълги са краката му)? Височината на изправяне - разстоянието между разположената горна тръба и земята - е много важен фактор при оразмеряването на детски велосипед. Детето трябва да може да стъпи като е на велосипеда с краката си на пода, така че чатала му да не опира в горната тръба на велосипеда. Това е както за комфорт, така и за безопасност.
      2. Могат ли да стигнат до кормилото? Детето трябва да му е удобно да хване кормилото, без да изпъва напълно напред ръцете си. Леко извиване в лактите е идеално. Те също така трябва да могат да управляват лесно и да стискат ръчните спирачки, които се въвеждат от 20-инчови велосипеди.
     3. Височина на седалката: Повечето детски велосипеди са проектирани така, че да карат в по-изправено положение. Те трябва да могат да седят удобно и да виждат лесно заобикалящата ги среда. Краката им трябва да са леко огънати в долната част на хода на педала, за да им е удобно.

Съвети за онлайн пазаруване на велосипеди

Ако пазарувате онлайн, можете да стесните избора си, като измерите вътрешния шев на детето (дължината на вътрешния крак), за да сте сигурни, че има достатъчно свободно пространство над височината на изправяне на велосипеда. Потърсете изброените височини на изправяне за конкретни велосипеди и сравнете с вътрешния шев на вашето дете. Вътрешният шев на детето трябва да е по-висок от височината на изправяне, така че детето да не лежи върху горната тръба. Например, ако вътрешният шев на вашето дете е 18”, те ще искат велосипед не по-голям от 17” височина на изправяне.

За кого е подходящ детски велосипед 20 инча?

Приблизителен диапазон: от 6 до 10 години (в зависимост от височината и дължината на краката на детето)
Функциите на велосипеда започват да се отварят, когато гледате велосипеди с 20-инчови колела. С изключение на велосипеди тип (които имат спирачки за влак), ще откриете, че тези велосипеди имат ръчни спирачки и опции за множество предавки.

Изберете стил:

  • Планинско колоездене: Детски планински велосипеди обикновено имат по-широки, по-дребни гуми и могат също да имат предни амортисьори, които са предназначени да омекотят удара от неравен терен чрез компресиране и отскок и могат да помогнат за цялостната стабилност. Те са идеални за деца, които искат да тръгват по пътеките или да карат по-неравен терен. Някои производители предлагат по-дебели гуми за тези, които искат да излязат извън пътя.
  • Велосипед в хибриден стил: Те са чудесни за каране на всички места. Тези велосипеди имат по-тесни гуми и са с по-малко тегло от велосипедите с предни амортисьори.
    Други съвети за пазаруване на велосипеди
  • Тествайте ръчните спирачки. Уверете се, че ръцете на вашето дете могат да ги управляват.
  • Направете корекции с течение на времето. Когато детето за първи път учи, ще искате седалката да е достатъчно ниска, за да може да докосне земята с двата крака, за да спре и да се хване, ако падне. Когато стават по-добри, вие ще искате да са повече на пръсти.

Разгледай и избери

Вижте широката гама от велосипеди 20“, които предлагаме. Избрали сме велосипеди с издръжливи материали, удобни за детето и не на последно място леки. Разгледайте и изберете вашето колело, подсигурили сме забавлението на вашето дете. Но не сме забравили и за вашето спокойствие и малко свободно време. Изберете от каталога за велосипеди и поръчайте, ако все още имате нужда от консултация, потърсете ни.