Детски дъски за рисуване

  1. 72.00 лв.
  2. 65.00 лв.
  3. 67.99 лв.

Артикули 1-36 от 85

Детски дъски за рисуване

Рисуването е важна дейност за децата, тъй като насърчава креативността, себеизразяването, фините двигателни умения и когнитивното развитие. Детските дъски за рисуване осигуряват специално пространство за децата да рисуват, изтриват и творят, без да губят тонове хартия. Ето някои видове и предимства на детските дъски за рисуване:

  • Магнитни дъски за рисуване: Тези дъски се доставят с магнитна писалка или стилус, който позволява на децата да създават рисунки, като просто движат писалката по повърхността. Писалката използва метални перли, за да се залепи за дъската, създавайки цветни линии. Предимствата включват лесно изтриване с едно плъзгане на пръста, рисуване без бъркотия без необходимост от хартия или мастило и развитие на фини двигателни умения.
  • Дъски за сухо изтриване: Тези дъски имат гладка бяла повърхност, върху която могат да се рисуват с маркери за сухо изтриване. Те могат лесно да се изтрият със суха кърпа или гумичка. Предимствата включват рисуване за многократна употреба без необходимост от хартия, възможност за коригиране на грешки без започване отначало и развитие на координацията око-ръка.
  • Черни дъски: Черните дъски имат грапава повърхност, която изисква тебешир за рисуване. Те могат лесно да се изтрият с помощта на гума за черна дъска или кърпа. Ползите включват тактилно изживяване с тебешира, възможността да се научите как да пишете и рисувате с различен натиск и развиване на силата на пръстите.
  • LCD таблети за писане: Тези таблети имат течнокристален дисплей, който позволява на децата да рисуват или пишат с помощта на писалка или пръсти. Чертежите се появяват като ярки линии или цветове на екрана и могат лесно да бъдат изтрити с натискане на бутон. Предимствата включват изживяване при рисуване като на хартия без бъркотия, възможност за запазване или споделяне на чертежи цифрово и развитие на координацията око-ръка.
  • Дъски за рисуване на ролка хартия: Тези дъски се състоят от плоска повърхност с прикрепена ролка хартия, което позволява на децата да дърпат хартията, докато рисуват и създават дълги произведения на изкуството. Предимствата включват неограничено пространство за рисуване, възможност за запазване и показване на готови рисунки и развитие на умения за разказване на истории, докато децата създават последователни рисунки.

 

Като цяло, детските дъски за рисуване насърчават артистичното изразяване, креативността, въображението и различни фини двигателни умения. Те осигуряват безопасно и лесно управляемо пространство за децата да експериментират, учат и да се забавляват, докато рисуват.