Играчки Spiderman

  1. Детска фигура Titan Hero Series Spider-Man | PAT37717 Детска фигура Titan Hero Series Spider-Man | PAT37717
    Нов
    39.90 лв.
  2. 25.90 лв.
  3. 64.90 лв.
  4. 54.90 лв.
  5. 34.90 лв.
  6. 29.90 лв.
  • 1
  • 2

Артикули 1-36 от 54

Любимият Спайдърмен

Спайдърмен е герой от комиксите, който е най-любимият супергерой за всеки човек . В първата история на Спайдърмен, в Amazing Fantasy, американският тийнейджър Питър Паркър, бедно болнаво сираче, което е ухапано от радиоактивен паяк . В резултат от ухапването той придобива свръхчовешка сила, скорост и ловкост, заедно със способността да се вкопчва в стените. Писател Стан Лий и илюстратор Стив Дитко създаде Спайдърмен като запълваща история за отменена антология. По това време тийнейджър главен герой беше нечуван в комиксите . Въпреки това, младите читатели реагираха мощно на Питър Паркър, предизвиквайки продължаващо заглавие и в крайна сметка медийна империя, включваща видеоигри, няколко анимационни и един телевизионен сериал на живо, франчайз за филми на живо и мюзикъл на Бродуей.

Произход и развитие в комиксите


Спайдърмен беше радикално отклонение от установените конвенции на супергероя от комиксите: той беше тийнейджър герой, който не беше понижен до статут на помощник освен по-възрастен, по-опитен герой. В допълнение към повишената скорост и сила, Паркър притежаваше и предкогнитивно „чувство за паяк“, което го предупреждаваше за приближаващи опасности. Използвайки вродените си научни таланти, Паркър синтезира уникална лепилна „мрежова течност“ и изгради чифт монтирани на китката уеб-стрелци, които му позволяват да оформи ремъците в различни полезни форми. Той също така проектира и уши украсения в мрежата червено-син костюм, който бързо се превърна в най-видимата запазена марка на Спайдърмен.
Въпреки това, издателят на Marvel Мартин Гудман първоначално не беше възприемчив към идеята тийнейджър герой да заеме централно място, нито пък искаше да приеме неврозите на Спайдърмен , романтичните недостатъци и хроничните притеснения за парите. Гудман също смяташе, че публиката ще бъде отблъсната от мотива за паяк. За щастие инстинктите на Лий надделяха. Дебютът на Спайдърмен в Amazing Fantasy имаше огромен успех.
От самото начало поведението на Спайдърмен се отличсва значително от преобладаващите супергероични норми. Вместо безкористно да посвети своите свръхчовешки дарби на борбата с престъпността или общото подобряване на човечеството, новоупълномощеният Спайдърмен печели талантите си, като се превръща в телевизионна знаменитост. След първото си представяне пред камерите той отказва да попречи на крадец да открадне касовите каси на студиото на телевизията. Светът на Спайдърмен внезапно се срива няколко дни по-късно, когато крадец убива чичо му Бен Паркър, оставяйки лелята на Питър Мей – сега единственият му оцелял настойник – вдовица. Скръбният Спайдърмен проследява убиеца на чичо Бен, само за да направи ужасното откритие, че убиецът е същият разбойник, на когото е позволил да избяга от телевизионното студио.морален тон:
И една слаба, мълчалива фигура бавно избледнява в набиращия се мрак, осъзнавайки най-после, че в този свят с голяма сила трябва да дойде и голяма отговорност!

Дебютът на Спайдърмен скоро доведе до продължаваща комична серия, която започна с The Amazing Spider-Man (съкратено ASM). Едноименният герой веднага стана неразделна част от непрекъснато процъфтяващата „вселена на Marvel“.
Паркър е обзет от хронични лични и финансови затруднения от самото начало, като например да трябва да спечели достатъчно пари, за да плати медицинските сметки на болната си леля Мей; тя е била на прага на смъртта практически от началото на ASM и дори е преживяла „фалшиви смъртни случаи“. В продължение на много години Питър Паркър печелеше парите, от които се нуждаеше, за да поддържа леля си жива, като продаваше снимки на себе си в действие като Спайдърмен (заснети тайно с автоматична камера, обикновено прикрепена към стената) на своя нищо неподозиращ враг от вестникарска хартия Джеймсън. Въпреки че печалбите на Паркър са едва достатъчни, за да свърже двата края, той обикновено подхожда към живота – и борбата с престъпността – с оптимистично отношение и лукаво чувство за хумор, което често се проявява като мъдрости, доставени в разгара на битката.
Spider-Man се превърна в бързо разрастващ се франчайз, който не можеше да се задържи между кориците на една месечна публикация. Честите пресичания на Спайди с други герои от Marvel доведоха до двумесечно заглавие, посветено на тази идея,Marvel Team-Up , който започна през март 1972 г. и имаше 150 броя. Дебютният брой обединява Spider-Man с Human Torch и в крайна сметка сериалът го сдвоява с почти всеки високопоставен герой във вселената на Marvel.

Спайдърмен във филма и на сцената


Инерцията, която Спайди набра в страниците на комиксите, беше отразена и в Холивуд. След решаването на множество правни проблеми, които преди това са възпрепятствали производството му, донесе Spider-Man на големия екран през май 2002 г. Критиците обожаваха филма и в крайна сметка той спечели повече от 800 милиона долара по целия свят.Спайдърмен 2 (2004) и Спайдърмен 3 (2007) се оказа еднакво успешен.

Дебютът на Спайдърмен на Бродуей беше малко по-малко благоприятен , т.к Spider-Man: Turn Off the Dark беше измъчван от проблеми. Раздразнени от многократните отлагания на официалното откриване, театралните критици все пак прегледаха спектакъла и повечето го критикуваха. Мюзикълът най-накрая беше открит през юни 2011 г.; рецензиите на критиците все още бяха предимно отрицателни, но шоуто, въпреки това, остана популярно сред публиката.
Поредицата филми за Спайдърмен претърпя „рестартиране“ за The Amazing Spider-Man (2012) и The Amazing Spider-Man 2 (2014). Marvel, която беше закупена от Walt Disney Company през 2009 г., разработи свой собствен успешен франчайз от филми за супергерои под знамето на „Кинематичната вселена на Marvel“, но съществуващите лицензионни споразумения изключваха използването на Spider-Man. Тази безизходица беше разрешена през февруари 2015 г. с уникална сделка между Disney и Sony, която позволи на героя да се появява във филми, продуцирани от двете студия. Spider-Man направи своя дебют на Marvel Cinematic Universe в третото действие на Капитан Америка: Гражданска война (2016) като протежето наалтер егото на Железния човек Тони Старк.Обратът на кражба на сцена на Том Холанд , докато уебслингерът вдъхна нов живот на герой, който изпитваше все по- малко възвръщаемост в боксофиса. В Спайдърмен: Завръщане вкъщи (2017) Холанд ръководи впечатляващ актьорски състав в хитра екшън комедия, която проследява бавната и често болезнена трансформация на ученик от гимназията в Куинс в супергерой.


Топ 10 факта за Спайдърмен!

    1. Спайдърмен е създаден от Стан Лий и Стив Дитко

Може да разпознаете Стан Лий, тъй като той е направил много камеи във филми на Marvel!

    2. Спайдърмен се появява за първи път през 1962г

Любимият на всички Спайдърмен се появява за първи път през август 1962 г. в комикс, наречен Amazing Fantasy #15. Това означава, че Спайдърмен е на почти 60 години!

   3. Това е Спайдър-мен, а не Спайдърмен

Това е Spider-man, а не Spiderman.
Стан Лий специално постави тире между Паяк и Човек, за да избегне объркване с друг супер герой, Супермен!

    4. Спайдърмен е обичан от бивш президент

Спайди е любимият супергерой на бившия президент на САЩ Барак Обама!

     5. Заснети са девет филма за Спайдърмен

Те са: Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004), Spider-Man 3 (2007), The Amazing Spider-Man (2012), The Amazing Spider-Man 2 (2014), Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Into the Spider-verse (2018), Spider-Man: Far From Home (2019) и Spider-Man: No Way Home (2021).

    6. Обявени са още три филма за Спайдърмен

Няма много информация там, освен факта, че можем да очакваме още три филма за Спайди!

    7. Питър Паркър е оригиналният Спайдърмен

Въпреки че в комиксите и на екрана имаше и други варианти като Майлс Моралес.

     8. Питър Паркър придобил силите си, като бил ухапан от радиоактивен паяк

Ухапването от радиоактивен паяк даде на Питър следните сили: Свръхчовешка сила, скорост, рефлекси, издръжливост, Лечебен фактор, Сигнал за „Spider-Sense“, повишени сетива и пълзене по стената.
Въпреки това, ние наистина не препоръчваме да бъдете ухапани от паяк в реалния живот!

    9. Имаше мюзикъл за Спайдърмен

Имаше мюзикъл за Спайдърмен, наречен „Спайдърмен: Изключи тъмното“. Беше на сцената на Бродуей в Ню Йорк от 2011 до 2014!

    10. Спайдърмен е най-популярният супергерой в света

В проучване на GAME от 2021 г., Спайдърмен беше най-любимият супергерой от 57 държави! Wonder Woman беше вторият най-популярен герой, като фаворит в 15 държави!

Защо да купя екшън герои от Patilanci.bg?

В сайта на Patilanci.bg, можете да намерите голямо разнообразие от играчки на Спайдърмен. В каталога сме представили различни ученически принадлежности, велосипеди, пъзели, дрехи , маски, чадъри, спални комплекти, фигурки, чашки и много други играчки с облика на Спайдърмен. Ние предлагаме разнообразие, за деца на всякаква възраст, от 0+ до 11+ години.