Алуминиеви балансиращи колела

  1. 129.90 лв.
  2. 90.00 лв.
  3. 90.00 лв.
  4. 158.00 лв.
  5. 109.00 лв.
  6. 109.00 лв.
  7. 129.00 лв.
  8. 129.00 лв.
  9. 129.00 лв.
  10. 129.00 лв.
  11. 115.00 лв.
  12. 115.00 лв.
  13. 115.00 лв.
  14. 80.00 лв.
  15. 1469.00 лв.

Артикули 1-36 от 102

Алуминиевите велосипеди за баланс

Да научиш детето си как да кара велосипед уверено и безопасно е умение, което не е непременно естествено или лесно.
Добре, има деца, които изглежда могат просто да въртят педалите в много ранна възраст с много малко родителска помощ или съвет, но това са извънредните неща. Повечето деца трябва да преминат през обучение, който може да отнеме дни, седмици или дори месеци. Факт е, че всяко дете е индивидуално и се учи с различно темпо.

По принцип успешното научаване на каране на колело е свързано с добър баланс и координация. Да накарате детето си да развие тези области е от ключово значение за научаването как да кара велосипед бързо и безопасно.
Вероятно сте забравили какви методи са използвали родителите ви, за да ви научат как да карате самостоятелно на две колела. Има голям шанс да сте се научили да карате на традиционен велосипед с педали, вероятно с добавяне на стабилизатори (известни още като тренировъчни колела). Но много експерти сега смятат, че алуминиевите балансирани велосипеди са много по-ефективни от стабилизаторите за развитие на добър баланс и координация при малки деца.
И така , какво точно е балансиращ велосипед и какво трябва да имате предвид, ако мислите да си купите такъв? По-долу са някои въпроси и отговори, които ще ви помогнат.

Какво е алуминиев балансиращ велосипед?

Велосипедът за баланс е велосипед без педали. Въпреки че има рамка, вилица, кормило, колела и т.н., той няма задвижване. За да се придвижат напред, децата се отблъскват от земята с крака, като Фред Флинстоун. Друго нещо, което балансиращите велосипеди нямат, са стабилизатори известни още като тренировъчни колела. Тъй като децата са с крака на земята, те могат да развият своя баланс и координация, тъй като не се поддържат от стабилизатори. Това позволява на децата първо да усъвършенстват баланса си, преди да преминат към педалите.

За каква възраст са велосипедите за баланс?

Велосипедите за баланс са подходящи за деца от 18 месеца до 7 години.
Тъй като алумниевите балансиращи велосипеди нямат задвижване педали, манивела и т.н., те са много по-ниско до земята и са много по-леки от традиционните детски велосипеди. Това улеснява малките деца да задвижват и управляват велосипеда.

Работят ли наистина балансиращите велосипеди?

Алуминиевите велосипеди за баланс обикновено дават на децата независимост много по-рано от традиционните велосипеди с педали със стабилизатори/трениращи колела. Присъщата им простота означава, че те тежат по-малко от нормалните велосипеди и са по-лесни за разбиране от малките деца. Велосипедите за баланс са много интуитивни за децата и обикновено те просто грабват велосипеда и тръгват, без да са необходими инструкции! Излизайки от задачата да въртят педали, децата могат да се концентрират върху по-сложното и нюансирано умение за балансиране на колелото.

Как работи велосипедът за баланс?

Тъй като алуминиевите велосипедите за баланс са ниско до земята, децата достигат земята с краката си. За да се придвижат напред, те се отблъскват от земята и започват с ходене на велосипеда, след което преминават към бягане, крачка и плъзгане. След като се плъзгат независимо, те овладяват баланса си и са готови да започнат да въртят педали. Но няма бързане, децата могат да продължат да карат колело за равновесие толкова дълго, колкото пожелаят.

Как да карам велосипед за баланс?

Алуминиевите велосипедите за баланс са наистина лесни за каране на децата и често дори няма да имат нужда от насоки как да ги използват. За да карат велосипед за баланс, децата седят на ниското седло, докато държат кормилото. След това, за да продължат напред, те могат да ходят, да бягат, да крачат или да се плъзгат, в зависимост от тяхната увереност и опит.
Дори по-малките, по-плахи деца могат да започнат на велосипед за баланс, като застанат над рамката, пред седлото и просто ходят нормално. Като държат кормилото и свикнат с теглото и усещането на колелото, тяхната координация ще се подобри и те могат да преминат към каране, докато са седнали.

Велосипедите за баланс не изискват много инструкции. Децата обикновено скачат и се возят без много суетене. Но има няколко неща, които трябва да проверите, преди да започнете:

  • Намерете открито пространство без препятствия и груби повърхности.
  • Поставете приличен шлем, за да сте сигурни, че лекото падане няма да срине увереността на детето ви.
  • Задайте височината на седалката, така че стъпалата на детето ви да са плоски на земята с изправени крака.
  • Ако вашият велосипед има спирачки, инструктирайте детето си как да ги използва.
  • Ако е необходимо, накарайте детето си леко да започне.
  • Гледайте как детето ви кара...

По-добри ли са алуминиевите велосипеди за баланс от обикновените велосипеди?

Седалката на алуминиевият велосипед за баланс е много по-ниско от обикновения велосипед, което дава на децата по-сигурно усещане, тъй като са по-близо до земята. Тъй като нормалните велосипеди имат задвижване, седлото трябва да е много по-високо от земята. Това води до това, че детето е кацнало високо на колелото, което може да се почувства обезпокоително.

Алуминиевите велосипедите за баланс са чудесни за малки деца, тъй като ще им помогнат да развият координацията и двигателните им умения и ще им дадат независимост и свобода да изследват света. Алуминиевите велосипедите за баланс са наистина предпочитани за използване от малки деца и докато напредват, това ще им даде допълнителна увереност.

Алуминиевите велосипеди за баланс са много безопасни за вашето дете. Те са интуитивни за използване от децата, което им дава увереност във велосипеда. Колкото повече е усъвършенстваме в нещо, толкова по-малко се страхуваме от него. Алуминиевите велосипеди за баланс също са много лесни за поддръжка, така че има по-малко грешки. Въпреки това, ние винаги бихме препоръчали децата да са с каска!

Алуминиевите велосипеди за баланс могат да се предлагат без спирачки, само със задна ръчна спирачка или и с предна, и с задна ръчна спирачка. Балансовите велосипеди без спирачки предполагат, че детето може да забави колелото, като дърпа краката си от земята. Това е добре при по-ниски скорости, но не и когато скоростта се увеличава.

Как да изберем правилния балансиран велосипед за вашето дете?

Има редица решения, които трябва да вземете, когато избирате Алуминиево колело за баланс за вашето дете:
     1. Размер
За разлика от обикновените детски велосипеди, алуминиевите велосипеди за баланс са с размери въз основа на вътрешния шев, а не на размера на колелото или рамката. Вашето дете трябва да може да постави краката си на земята, докато е седнало на седалката. За да проверите дали велосипедът е с добър размер, измерете вътрешния шев на детето си с обувки. Това трябва да е същото или малко по-дълго от минималното седло на велосипеда. Ако вътрешният шев на вашето мъниче е по-дълъг от максималната височина на седлото на велосипеда, трябва да изберете по-голям велосипед! Вашето дете трябва да може да достигне удобно кормилото, като торсът му е леко наклонен напред. Велосипедите за балансиране с по-дълъг обхват на ръката ще позволят на детето ви да се движи по-бързо и да поддържа по-агресивна, наклонена напред стойка на велосипеда.
     2. Тегло
За да може детето ви да бута колелото лесно, колелото трябва да е възможно най-леко. Рамките на детските велосипеди за баланс обикновено са направени от алуминиева сплав, стомана, дърво или пластмаса. Най-добрият материал за балансиращи велосипеди е алуминиевата сплав, тъй като е устойчива на ръжда и е много по-лек от стоманата.
     3. Разходи
Цената очевидно е голям фактор за много родители и наистина това, което изберете, зависи от предназначението на велосипеда.
По-скъпият велосипед обикновено ще бъде по-лек и по-дълготраен, ще използва по-добри компоненти, ще има по-добро обслужване на клиентите и често ще има по-добра стойност при препродажба. Повечето качествени детски велосипеди ще използват оригинални части за велосипеди, които могат да бъдат обслужвани и заменени от магазин за велосипеди.
По-евтините велосипеди често могат да изглеждат като по-скъпите си колеги – има много марки за подражание – но те падат на вниманието към детайлите и качеството на изработката. Обикновено им липсват някои важни характеристики като спирачки, въздушни гуми, сачмени лагери.
     4. Колела
Най-добре е да потърсите джанти с въздушни пневматични гуми, алуминиеви джанти и главини със стоманени спици. Въздушните гуми ще осигурят повече амортизация и сцепление на вашето дете, като му дадат повече увереност. Гумите с широк грайфер ще осигурят по-добро сцепление върху грапави повърхности, докато тези с по-тесен гладък протектор ще се търкалят по-бързо.
     5. Спирачки
Някои балансиращи велосипеди нямат спирачки, други имат само задна спирачка, а няколко имат както предни, така и задни спирачки. Внимавайте за V спирачки, а не за странични спирачки. V спирачките са много по-мощни от страничните спирачки, така че вашето мъниче ще може да спре безопасно. Специфичните за деца спирачни лостове с малък обхват са задължителни, за да се гарантира, че могат да се използват от малки ръчички.