Лекарски играчки

  1. 86.90 лв.
  2. 16.00 лв.
  3. 65.90 лв.
  4. 84.90 лв.
  5. 19.90 лв.
  6. 10.00 лв.
  7. 11.00 лв.

Артикули 1-36 от 90

Лекарски играчки

Предимства на докторските комплекти за развитието на детето

Подрастващите малки деца са хиперактивни, с въображение, любопитни и дори креативни. След като започнат да се разхождат, да взаимодействат с думи и да схванат основното разбиране за средата и хората около тях, те започват да имитират възрастните. Да, всички знаем колко сладки изглеждат, опитвайки се да се държат като възрастни и да си представят себе си в различни ситуации.  Децата са с въображение и тяхното любопитство ги кара да се преструват, че играят или да имитират хора/неща около тях.  

Какво са докторски комплекти?

Играл съм на лекар, когато бях дете и предполагам, че повечето от вас също могат да го направят. Група деца биха играли тази игра или поне две деца. Единият действа като лекар, другият ще действа като пациент. Ако има повече деца, те могат да поемат роли като родител на пациента, рецепционист в клиниката или медицинска сестра. Децата поемат тези роли на възрастни и действат според това, което може да са наблюдавали или смятат, че е подходящо в ситуацията.  

Вашето дете може да има няколко играчки около себе си, но ако искате да насърчите повече игра на преструване, да му дадете комплекти за преструване би било отлична идея. Участието в игра с преструване на лекари се нуждае от играчки от лекарски набор. Комплектите включват различни видове инструменти и помощни средства, от които може да се нуждае лекарят в своята клиника за лечение на пациенти. 

Предимства на на лекарските комплекти за децата 

  • Детето научава значението на здравните грижи 

Докато бебето ви участва в детски игри с лекар, то започва да научава защо е важно да се грижим за тялото си и защо е необходимо да се лекува всяка рана или нараняване. Освен това те научават важността на здравеопазването и разбират решаващата роля, която лекарите и здравните работници играят в живота ни.

  • Запознава се с няколко медицински термина 

Когато детето започне да играе с новият лекарски комплект,ще задава много въпроси  - „ Това какво е?“. Ще научи нови думи като лейкопласт, слушалки, термометър и много други думи. Така че вярваме, че децата ще научават тези основни терминологии, свързани с посещенията при лекаря, лекарските инструменти, лекарствата и лечението. Когато децата участват в игра на преструване на лекар-пациент с приятелите си, те ще си взаимодействат и ще обсъждат кои инструменти кога да използват и как да наричат. Удоволствие е да гледаш как малките разбойници си измислят пътя с играчките на лекарите. 

  • Социално и емоционално развитие 

Забелязали ли сте, как децата обичат да участват в детски игри с лекари и се чувстват по-комфортно с други деца на техната възраст. Така че вярваме, че децата могат да се научат да общуват с други деца на тяхната възраст чрез всяка групова игра или игра на преструване. Четенето на социални сигнали, координирането с екип, чувството на съпричастност към друг, правенето на малки компромиси и разбирането към другите помагат за формирането на ранна основа на личността на вашето дете. 

Играейки ролята на друг човек, децата се научават да развиват различни гледни точки и различни емоции. Те изразяват тези емоции и това им помага да научат защо е важно да съобщават това, което чувстват. Играта на лекар-доктор помага за емоционалното развитие на вашето дете.  

  • Когнитивни и мисловни умения 

Забелязали ли сте как децата при посещение на лекар, как са заинтригувани от престилката, стетоскопа или спринцовката. Когато се приберат вкъщи, те започват да имитира това, което са наблюдавали.
 Чувството е приятно да виждате вашият малък лекар да се разхожда около вас. Когато децата играят заедно, те се сблъскват с малки предизвикателства в преструваните си роли и се опитват да ги решат според тяхното разбиране. Всичко това подобрява техните когнитивни умения и засилва тяхното въображение и креативно мислене.

  • Помага на децата да бъдат подготвени за назначаването им при лекар 

Да, лекарски комплект за деца може да им помогне да бъдат подготвени за посещенията си при лекар. След като детето започне да се занимава с игра на преструване на лекар, то или тя ще се чувства по-удобно да посети лекаря за преглед. Освен това може да помогне за премахване на страха им от спринцовки, лекарства или дори от обкръжението на клиниката.

Как медицинската игра може да помогне на детето ми?

Медицинската игра може да помогне на вашето дете по няколко различни начина. Целите за вашето дете могат да бъдат:

  • За да се запознае с медицински предмети в незастрашаваща обстановка,
  • За да научи за предназначението на медицинските артикули,
  • За да се подготви за медицински процедури чрез игра,
  • За да практикува справяне с престоя в болница или процедури,
  • Да помогне на децата да се чувстват контролирани в преструвана медицинска обстановка
  • За да позволите на вашето дете да изрази чувствата си относно преживяванията в здравеопазването с възрастен.
  • Научаване за здравеопазване

Децата се учат най-добре чрез игра. Медицинската игра дава на детето ви възможност да докосва и да се преструва, че използва медицински предмети на безопасно място, като стая за игра или у дома. Изследванията показват, че медицинската игра може да помогне на детето ви да се чувства по-комфортно в болницата. Освен това може да помогне на детето ви да се справи със здравните грижи в бъдеще.

  • Справяне с лечението

Медицинската игра може да помогне на детето ви да се справи с трудните части на лечението, като игли, лекарства или смяна на превръзка. Вашето дете може да използва медицинска игра, за да научи и практикува умения за справяне. Те включват дълбоко вдишване, задържане неподвижно или използване на болногледач или успокояващ елемент за подкрепа.

Как да играете медицинска игра с детето си?

Специалист по детски живот, родител или полагащ грижи трябва да бъде с детето ви по време на медицинска игра. Вашето дете може да изиграе какво мисли за медицинското лечение. Например, то може да се преструва, че куклата му се страхува от медицински предмет или да действа нервно, когато му бъде показан нов медицински предмет. Ако детето ви показва страх, агресия или каквото и да е поведение, което ви притеснява по време на медицинска игра, важно е да говорите за тези чувства с детето си. 

Ето някои неща, които можете да кажете:

  • Кажете ми как се чувства вашият пациент.
  • Виждам вашия пациентски поглед (тъжен, уплашен, развълнуван, разочарован и т.н.). Тя ли е ________?
  • Как се чувстваш, когато това ти се случи?
  • Нека поговорим за някои неща, които можем да направим, за да помогнем на вашата пациентка, когато е в болницата.

Да оставите детето си да се преструва на лекар или медицинска сестра, може да му помогне да се чувства безопасно по време на игра. Можете да попитате детето си дали иска да бъде „лекар“, „пациент“ или „мама или татко“. Задаване на въпроси като "Какво е това?" и "За какво е това?" ще ви даде по-добра представа какво знае вашето дете за медицинска процедура. Този тип игри  може да ви помогнат да научите страховете на детето си относно конкретно преживяване в областта на здравеопазването, можете също така да обясните неща, които й изглеждат объркващи.

Много деца никога не са виждали медицински предмети, които виждат в болницата. Така че те може да мислят, че някои предмети са по-страшни, отколкото всъщност са. Ако детето ви се преструва, че използва медицински артикул по необичаен начин, спокойно му кажете как наистина се използва и може да помогне на тялото си

Разгледайте внимателно и изберете

При нас ще намерите голямо разнообразие от лекарски комлекти, всички те се различават по големина на комплекта, брой части , дизайн и форма. . Наблегнали сме, на това което се харесва на всички деца – цветен дизайн и  разнообразни форми . Предлагаме разнообразие за деца от всякаква възраст. Нашите колеги се стремят, да ви осигурят спокойствие и комфорт, като ви предоставяме възможност да поръчате онлайн от нашия магазин Patilanci.bg.