Дървени книжки

Артикули 1-10 от 10

Дървени книжки

Съвети как да накарате децата да четат от най-ранна възраст да четат

От най-ранна възраст децата да четат е от първостепенно значение. Това гарантира, че въображението на детето се стимулира, като същевременно се разширява разбирането им за света. Освен това им помага да развият своето слушане (когато четат на глас или някой да им чете) и езиковите си умения и ги подготвя да разбират написаното. Така че, колкото по-рано запознаете детето си със света на книгите, толкова по-добре. И със сигурност няма по-добро въведение от дървените книги. Прочетете, за да научите повече за тези книги за четене в предучилищна възраст и различните опции, които са налични. 

Какво представляват дървените книги?

Дървените книги за ограмотяване предлагат страхотно въведение в света на четенето. Те дават възможност на деца на възраст от девет месеца и повече да се запознаят с ученето и четенето. Тези книги, съдържащи предучилищни истории, предлагат нежно въведение в уменията, необходими за четене, тъй като съдържат ярко оцветени картинки и анимации, а някои от тези книги дори са интерактивни. 

Ползите от дървените книжки за деца

Има много предимства, свързани с дървените книги за деца. Основното предимство е фактът, че дава възможност на децата да се справят с уменията, необходими за четене от много ранна възраст. Въпреки че няма да четат написани думи, те ще научат важното умение за обръщане на страница. В крайна сметка, ако дадете на деветмесечно дете хартиена книжка, вероятно тя само ще бъде разкъсана и унищожена. За щастие това е нещо, за което не е нужно да се притеснявате с дървена книга. След като детето ви порасне, можете да преминете към хартиена книга и дори да получите персонализирани истории.

Ярките цветове, използвани в книгите, и интерактивните функции разпалват въображението на детето. Книгите с картинки подхранват литературния речник и помагат на децата да разберат света. Включени са много различни теми за различни възрасти и интереси. Те ангажират децата и позволяват на тяхното въображение да се развие. За разлика от традиционните книги, от тях зависи да изведат какво означава картината и да създадат своя собствена история и така такива дървени книги наистина стимулират тяхното образователно развитие и тяхното рационално и творческо мислене. Можете да ги комбинирате с букви, звуци и кукли за ефективно ограмотяване от най-ранна възраст.

Различни видове книги за всички възрасти

Има различни видове дървени книги за всички възрасти. Това включва ярко оцветени дървени книги, включващи смели снимки, които разказват история. Тези книги са подходящи за хора на възраст около 9/10 месеца и по-големи. За малко по- големи деца интерактивните дървени книги са чудесен вариант, включващи магнитни дървени изрезки, които детето може да движи, за да може да създаде своя собствена история. 

Определено се препоръчва да научите детето си да чете чрез използването на дървени книги. Това е страхотно въведение в света на четенето, което позволява на децата ви да развият уменията, от които ще се нуждаят, когато разбират написаното. Те ще реагират на различните ярко оцветени изображения, като същевременно научават важното умение за обръщане на страница.

Съвети за четене


Бебетата учат най-добре, когато техните книги съдържат по едно реалистично изображение на страница. Книгите без написани думи са мощен езиков инструмент и ви помагат да моделирате активно ангажиране с книга.
Дръжте кошница с книги и се въртете. Изберете няколко книги, от които вашето дете да избира, и ги поставете в кошница на нивото на очите му, като на нисък рафт. Редувайте книгите на всеки няколко седмици, точно като играчките на вашето дете, за да поддържате нещата интересни. След като детето ви започне да ходи, можете да започнете да използвате лавица за книги на нивото на очите му.
Прегърнете повтарящото се четене. Децата често искат същата книга да им се чете отново и отново и това повторение всъщност помага за развитието на грамотността. Повторението е предпочитано от децата поради комфорта, увереността, фонематичното съзнание и разширяващия се речник, който идва с него.
Включете четенето в рутината си преди лягане. Завършването на деня с любима книга създава хубава рутина и чувство за сигурност, с които да завършите деня. Четенето на една и съща книга всяка вечер преди лягане означава края на деня, дава на децата чувство за сигурност и им помага да започнат да свързват изреченото с написаните думи.
Насърчавайте изследването с очите и ръцете. Когато приключите с четенето, предложете на детето си да разгледа книгата. Нормално е на този етап бебетата да искат да изследват всичко с устата си. Ако вашето мъниче започне да изследва с уста книжката, най-добре е да му предложите играчка за никнене на зъбки, за да научи, че книгите са за четене и гледане, а не за зъби!
Насърчаване на сензорното обучение. Децата се учат чрез сетивата си и четенето е възможност да се ангажират с всички тях. Вашето дете се вслушва в думите ви, наблюдава как устните ви ги произвеждат, забелязва израженията на лицето ви, ангажира се със съдържанието на книгата и усеща топлината на четенето с вас. Всички тези моменти създават магическото преживяване на времето на историята.
Когато стигнете до края, изберете фраза като „Приключихме с четенето! или Краят." и повторете това в края на всяка книга. Вашето дете скоро ще разпознае това като сигнал, че времето на историята е приключило. Ако все още се интересува, можете да го прочетете отново.


Защо да купим от online Patilanci.bg?

Насърчавайте малкият пакостник да разлиства дървените книги и да създава нови и нови истории. Тук споменахме само някои от многото ни разнообразни дървени книжки, така че, моля, насладете се на спокойно разглеждане. Не се притеснявайте да ни попитате, ако имате въпроси или нужда от консултация. Ние от patilanci.bg се страмем да осигурим вашето спокойствие и удобство, като ви даваме възможност да поръчате онлайн.